Kutatási együttműködések

The Intellectual History of the City (ELKH BTK FI – NKE EJKK PÁK)


Az intézet együttműködik az ELKH BTK Filozófiai Intézetével abban a 2017 óta zajló kutatási projektben, amelynek célja az európai városokkal kapcsolatos gondolkodás történetének interdiszciplináris elemzése. 
Az alacsony költségvetésű kutatási projekt célja évi két nemzetközi workshop szervezése az adott témában, s lehetőség szerint a jól sikerült előadások együttes publikálása.

A kutatási projekt vezetője: Hörcher Ferenc
A workshopok társszervezője: Smrcz Ádám

Az eddig megszervezett workshopok a következő honlapon érhetők el: https://the-intellectual-history-of-the-city.webnode.hu/

Korábbi konferenciák címei és honlapjai:

  • Urban Cultures in the Early Modern Habsburg Territories - 2019. november 4. https://urbancultures.webnode.hu/, (Társszervezők: ELKH BTK FI, NKE EJKK Politika- és Államelméleti Intézet)
  • Arts and the City - 2019 május 23-24    https://artsandthecity.webnode.hu/, (Társszervezők: ELKH BTK FI, KGRE, NKE EJKK Politika- és Államelméleti Intézet)

  • Rethinking the European City: New Conceptions and the Living Heritage - 2019 április 26-27. https://europeancity.webnode.hu/ (Társszervezők: ELKH BTK FI, Magyar Urbanisztikai Társaság, BME Városépítési és Tervezési Intézet, NKE EJKK Politika- és Államelméleti Intézet)

 

_________________________________________________________________________________________________________

Alkotmánybíráskodás és törvényhozás viszonya Európában 1990-2020 (JUDICON-EU)


Az intézet a JUDICON-EU kutatási projektet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Társadalomtudományi Kutatóközpontjával együttműködésben valósítja meg. A JUDICON projekt módszertanát használva, a PÁK és a TK együttműködése keretében a JUDICON-EU kutatás immáron 25 európai országra kiterjesztve vizsgálja meg az alkotmánybíráskodás európai gyakorlatát az 1990 és 2020 közötti időszak vonatkozásában.

Együttműködő partner: Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Társadalomtudományi Kutatóközpont
A JUDICON projekt honlapja: www.judicon.tk.mta.hu