A Roundtable in Budapest to Commemorate Sir Roger Scruton

Képtalálat a következőre: „scruton new english review”


Sir Roger Scruton (1944-2020) angol filozófus a kortárs analitikus filozófia (esztétika és politikai filozófia) meghatározó alakja volt. De konzervatív, ami a mai angolszász egyetemi világban meglehetősen ritka filozófiai álláspont. Ezért akadémiai pályafutásán nem kaphatta meg az őt megillető elismerést.

Közép-Európa azonban megbecsülte Scruton érdemeit. Mind a lengyelek, mind a csehek, mind pedig a magyarok kitüntették angol barátjukat, aki már a rendszerváltás előtt sokat tett e nemzetek szabadságáért, önbecsülésük visszanyerése érdekében.

 

A kerekasztal beszélgetés két részből fog állni: az első részében Scruton és Közép-Európa viszonyát fogjuk taglalni, Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével, aki Sir Roger régi barátja volt, valamint Marek Matraszekkel, Scruton lengyel barátjával és tanítványával.

A beszélgetés második részében  Molnár Attila Károllyal, a Molnár Tamás Intézet vezetőjével és Balázs Zoltánnal, a Corvinus egyetem egyetemi tanárával beszélgetünk Scruton és a kultúra kapcsolatáról.

 A beszélgetés időpontja: 2020. február 11. 18.00 óra

A beszélgetés helyszíne: Hunyadi terem, NKE főépület, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

A megemlékezés nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Itt lehet regisztrálni.

 

(A fénykép forrása: https://www.newenglishreview.org)

 

 

 

 


Címkék: hírek