A Ludovika Cambridge-be látogatott

Vernon Bogdanor professzor Covid betegsége miatt online tartotta meg kiemelt előadását.

 

A brit intellektuális konzervativizmusról szóló kétnapos nemzetközi programra került sor a Churchill College-ban a Közszolgálati Egyetem szervezésében. Az eseményt Hörcher Ferenc, a Politika- és Államelméleti Kutatóintézet kutatóprofesszora, az ötletgazda, Phillip Blonddal, egyetemünk vendégprofesszorával és Daniel Pitt-tel, intézetünk korábbi külső munkatársával közösen szervezte. A kezdeményezés egyetemünk szponzorálásával zajlott, de a Res Publica és az Intercollegiate Studies Institute intézményi támogatását is élvezte. Magyar részről Robotka Andrea (PÁK, Eötvös József Kutatóközpont, NKE) volt felelős a rendezvény adminisztrációjáért.

A találkozó címe: British Intellectual Conservatism: Past and Present. A találkozóra a Cambridge-i Egyetem Churchill College-ában került sor, amelyet a 20. század legbefolyásosabb brit konzervatív államférfija alapított. Két napig tartott, július 6-7-én, 3-4 előadásból álló szekciókkal és három kiemelt előadással (keynote lecture).

A rendezvény egyértelmű sikert aratott, ezért fontolgatjuk az anyag szerkesztett formában, gyűjteményes kötetben való megjelentetését. Dolgozunk továbbá a következő, a kortárs angolszász konzervativizmus kihívásaival foglalkozó találkozó jövő évi megszervezésének tervein, amelyre reményeink szerint az USA-ban kerülhet sor.

A részletes program és az absztraktok itt, itt és itt találhatók.

Az eseményről készült felvételek hamarosan elérhetőek lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Címkék: hírek konferencia