Könyvbemutató

 


De mit adott nekünk a politikatudományi oktatás?

 

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetés a politikatudományi oktatás helyzetéről

 

 

A Ludovika Kiadó által kiadott Összehasonlító kormányzattan és politikatudomány című könyv arra hivatott, hogy bevezesse minden olvasóját az összehasonlító kormányzattanba és politikatudományba. Az egyes fejezetek célja az, hogy sokrétű és könnyen érthető útmutatóul szolgáljanak a politikatudomány részterületeit vizsgáló kurzusok számára. A mű áttekinti az összehasonlítás különféle módszereit és elméleteit, megvizsgálja a demokratikus és autoriter rendszerek közötti különbségeket, a kormányzatok intézményeinek és a politikai részvételnek a különféle formáit. Sok olvasó talán az első (és lehet, hogy az egyetlen) olyan kurzuson találkozik ezzel a könyvvel, amely nem is a fő szakjához kapcsolódik, vagy talán csak merő érdeklődésből vett fel egy politikával foglalkozó kurzust, de az is lehet, hogy kifejezetten ilyen szakirányon tanul. Bármi is ösztönzi az olvasót, az egyes fejezetek segítséget igyekeznek nyújtani a politika és kormányzatok különböző formái közötti eligazodáshoz.

A könyv kapcsán a meghívott előadók a politikatudományi tankönyvek és a politikatudományi oktatás helyzetéről beszélgetnek.

Rod Hague, Martin Harrop, John McCormick: Összehasonlító kormányzattan és politikatudomány (Budapest: Ludovika Kiadó, 2021)

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Arató Krisztina, egyetemi tanár (ELTE ÁJK)

Balázs Zoltán, egyetemi tanár (BCE)

Jereb Botond, MA politikatudományi hallgató (BCE / MCC)

Pócza Kálmán, tudományos főmunkatárs (NKE PÁK / MCC)

Moderátor:

Botos Máté, egyetemi docens (PPKE BTK)

 

Regisztráció

 

Időpont: 2022. május 30. (hétfő), 17.00 óra

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1083 Budapest, Ludovika tér 1, Szárnyépület, John Lukács Társalgó

 

Mindenkit szeretettel várunk.